L’home a la recerca de sentit

Volver a Libros

L’home a la recerca de sentit

L’home a la recerca de sentit
  • FRANKL, VIKTOR E.
  • EDICIONS 62, Barcelona
  • 2009
  • Catalán
    • Libros
    • Ensayos

El doctor Frankl, psiquiatra i escriptor, acostuma a preguntar als seus malalts: “¿I vostè, per què no se suïcida?”; sovint de les seves respostes extreu l’orientació per a la teràpia a què els sotmetrà: a un, el que li dóna vida és el fill; a l’altre, un talent, una habilitat sense explotar; al de més enllà, només uns records que val la pena rescatar de l’oblit. Recompondre els mil-i-un fragments d’aquestes vides esquinçades en una xarxa ferma, coherent, significativa i responsable és l’objectiu de la logoteràpia.
A L’home a la recerca de sentit, Viktor E. Frankl explica l’experiència que el va portar a descobrir la logoteràpia. Presoner durant molt de temps en els camps de concentració nazi, va patir en carn pròpia el que significava una existència nua. ¿Com va poder sobreviure? ¿Com va poder acceptar que valia la pena viure la vida després de patir la brutalitat, la humiliació i l’extermini dels camps? Aquest llibre, d’èxit internacional, és una obra mestra d’observació psicològica i un testimoni de grandesa humana totalment vigent avui dia.
“Els camps de concentració de Hitler i Himmler són només un exemple d’una multitud d’inferns diversos i nous; i la manera com Viktor E. Frankl va superar la seva estada al camp ha esdevingut útil per a moltes situacions molt pròximes del dubte respecte al sentit de la vida.”, Hans Weigel.

Recursos relacionados Libros