VI Trobada de Joves. Sabadell, 2018

Publicat 22 de juliol del 2020
VI Trobada de Joves. Sabadell, 2018

6a Trobada d’alumnes de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme, Mai Més

Més de 200  joves de més d’una vintena de centres educatius de diferents territoris, participen a  Sabadell a la trobada organitzada per l’Amical de Mauthausen i altres camps, l’Ajuntament de Sabadell i l’INS Jonqueres d’aquesta ciutat.

 

La  VI trobada de joves antifeixistes i d’INS de la Xarxa Mai Més, que impulsa l’Amical de Mauthausen  va tenir lloc el divendres 27 a Sabadell, a diferents espais de la ciutat i amb l’acte central al Auditori de la Fundació Caixa Sabadell, presentat per la periodista Elisenda Pineda.

La trobada va continuar  sent el  punt de relació i contacte entre tots els nois i noies que participen amb l’Amical  dels diferents projectes de memòria, i  també un espai de trobada i “intercanvi d’experiències artístiques i reflexions al voltant de l’Exili i la Deportació als Camps Nazis” i també les reflexions sobre el moment actual a Europa amb el creixement dels moviments d’extrema dreta i les crisis dels refugiats.

Va permetre també  seguir avançant en la coordinació i l’expansió de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme tant en l’àmbit docent com entre la joventut, i continuar amb l’intercanvi d’experiències de les activitats desenvolupades als centres educatius com dels viatges als camps o els treballs de reflexió sobre la situació actual a partir de les experiències artístiques.

A  la trobada hi va participar l’alcalde de Sabadell Maties Serracant, la soprano Maria Montenegro , i hi van ser presents o li van donar suport centres de Catalunya, País valencià, Alemanya i França.

La propera trobada de joves antifeixistes es farà a Sant Boi de Llobregat a l’abril del 2019.

 

GALERIA D'IMATGES: