tornar a PREMIS

Actualitat

GUANYADORS III PREMI AMICAL DE MAUTHAUSEN I ALTRES CAMPS EN MEMÒRIA DE LA DEPORTACIÓ REPUBLICANA

Publicat 16 de maig del 2024
GUANYADORS III PREMI AMICAL DE MAUTHAUSEN I ALTRES CAMPS EN MEMÒRIA DE LA DEPORTACIÓ REPUBLICANA

L’alumna Berta Sabanés Munné de l’Institut Francisco de Goya de Barcelona ha estat la guanyadora del III Premi Amical de Mauthausen i altres camps en memòria de la deportació en la modalitat de fotografia i creació artística Francesc Boix.

Les alumnes de l’IES Francesc Ferrer i Guàrdia de València, Banina Mouloud Lehbib i Sofía Monleón Vicente, han vist reconegut el seu treball amb la concessió d’un accèssit en el III Premi Amical de Mauthausen i altres camps en memòria de la deportació en la modalitat de creació literària Montserrat Roig.   

 

L’Amical de Mauthausen ha atorgat aquest mes de maig el seu III Premi Amical de Mauthausen i altres camps en memòria de la deportació republicana, al que han concorregut nombrosos joves d’arreu de l’Estat.

El premi Francesc Boix a la millor creació artística se l’ha endut l’alumna Berta Sabanés Munné per una fotografia realitzada al camp de concentració d’Auschwitz.

Pel que fa al premi Montserrat Roig a la creació literària, el jurat, després de valorar els treballs presentats, ha decidit no adjudicar el premi. Tot i que alguns del treballs són força correctes des del punt de vista literari, contenen errors sobre els fets històrics que relaten. Cal recordar que, tal i com indiquen les bases del Premi, l’objectiu d’aquesta modalitat del Premi Amical de Mauthausen és “estimular entre els estudiants la creació literària, mitjançant treballs que facin alguna aportació al coneixement històric, vinculat als temes que l’Amical de Mauthausen i altres camps té com a propis”.

Tot i així, per la seva originalitat, estructura, ortografia, entre altres aspectes, el jurat ha decidit atorgar dos accèssits als treballs Valerianes i Tango trist, escrits per Banina Mouloud Lehbib i Sofía Monleón Vicente, respectivament, totes dues alumnes de l’IES Francesc Ferrer i Guàrdia de València.

En les properes setmanes tindrà lloc l’acte de lliurament del premi en la categoria Francesc Boix: un aparell electrònic per valor de 400 € i un diploma de reconeixement, i el seu treball estarà penjat al web de l’Amical de Mauthausen i de la Xarxa Mai Més.